LÄGGDAGS



Har precis kommit hem från en jättemysig kväll med min mamma och min syster. Vi har ätit middag på Grekiska kolgrillsbaren och så har vi gått på bio och sett Bröllopsfotografen. Den påminde oss så mycket om Pelle. Min bror. Han tog sig från lilla Barkarö till Stockholm, lite strul här och där, men allt löser sig ju, och att fotografera blev livet. I alla fall har jag haft en jättemysig kväll. Nu väntar sängen. Imorgon är det upp och jobba igen. Inga planer förutom jobb i helgen faktiskt så om någon har en kväll till övers säg till ;) Sov gott
  



STATUS




Nästa bok jag vill läsa är STATUS av Marie Söderqvist Tralau. Hörde om boken i ett tv program som gick för ett par dagar sen. Den handlar om vad vi i västvärlden strävar efter i livet. 
2008 gjordes ett test. Detta tycker vi i Sverige är status:

1. Vara allmänbildad
2. Vara duktig på sitt arbete
3. Ha en egen hoparbetad förmögenhet
4. Vara en engagerad och duktig förälder
5. Att flytande kunna tala många språk
6. Lägga tid och pengar på att hjälpa behövande människor
7. Kunna bestämma över sin egen arbetstid
8. Ha en klar och tydlig livsåskådning
9. Ha möjlighet att vara ledig en längre, sammanhängande period
10. Vara underhållande och rolig

Kan inte säga att detta gör mig annat än stressad, men jag tror att boken är mycket intressant.
Nu ska jag kolla på debatt - Skönhetsingrepp med bla Linda Rosing, men också en debatt om domen som de två 16 åringarna fick för mordet på Therese.

  


MÖRKT



Någon mer än jag som känner att det blir kväll jättefort nu när mörkret kryper sig på allt snabbare. Vad gör ni för att må bra av mörkret? De senaste dagarna har jag tänt doftljus i hela lägenheten. Det gör susen.

VÄNNER

Har precis kommit hem från en fika på nya Esspressohouse tillsammans med Fia. De hade verkligen en jättemysig innredning, mycket färger och en blanding mellan gammal och nytt. Det gillar vi. Kontraster.
Deras Chai latte var jättegod och en Stor kostar bara 4kr mer än en Lite var tjejen i kassan tydlig med att påpeka, så själklart blev det en Stor. Dock känndes deras Äppel och Kanel muffins lite väl nyttiga, det va typ fullkorn i dom.
Nu sitter jag och njuter till Vänner, men snart ska jag ner i tvättstugan. Har inga rena strumpor i lådan så nu är det akut, annars blir det mina röda, tjocka, svettiga älgstrumpor imorgon igen och det hoppar jag gärna över.

GIRLS NIGHT OUT

När man är ensam hemma behöver man sysselsätta sig för att inte hela tiden stanna upp och tänka på jobbiga saker. Nu har jag precis kommit hem från en jättemysig middag på Harrys tillsammans med Moa, Jossan och Julia. Vi åt mat tills vi håll på att spricka och babbla om sånt som tjejer vanligtvis babblar om. Helt enkelt en underbar tjejkväll. Nu väntar en tom säng. jag får passa på att breda ut mig ;) Sov Sött mina underbara <3




VECKANS PLANER

Det är lika bra att skriva upp dom i bloggen så att jag inte missar något =)

Onsdag: Jobba 10-18
             Middag med Moa, Jossan, Julia och ev Emelie kl 20.00  MYSIGT =)
Torsdag: Shoppa presenter till mina buddies i USA med mamma
              Hämta Anton på dagis kl 14.oo
              Träffa min Sofia LÄNGTAR JÄTTE MYCKET
Fredag: Jobba 11-18
            Middag och bio med Mamma och Syster Anna. UNDERBART

Helgens planer är fortfarande osäkra så de får va oskrivna så länge
NU ska jag gå och sussa. God natt alla underbara. 
Kärlek



 

MMM....MARABOU

Sitter i soffan och har just avslutat en The Hills maraton. Brevid mig ligger en 239 gram stor marabouchokladkaka. Jag njuter. Nu kom ICA reklmen också. Den när Ulf sitter och äter på marabouchoklad på lagret. Praktikanten har sagt att Stig sa att det var okej. Hahahahah, har du inte sett den så kolla upp den. Praktikanten är ju bara bäst.
Magnus åkte till Egypten igår tillsammans med sin pappa och bror. Jag är absolut inte avundsjuk. Det va en lögn. jag är jätte avundsjuk ;) Men Magnus var verkligen värd att åka bort på lite semester så som han har kämpat med sitt nya jobb de senaste månaderna =) Miss you lots boo 




HEMLÖS

I torsdags när jag klev av bussen för att gå hem så klev också en annan ung kvinna av. Vi började gå åt samma håll när jag plötsligt ser att hon haltar så fruktansvärt. Tillslut när hon nästan ramlat omkull pga av hennes grova haltning går jag fram till henne och frågar om allt är bra. Och det var det verkligen inte. Kvinnan framför mig har inte fyllt trettio, har flottigt hår men annars till synes fräsch. Hon berättar att hon har en spricka i foten och jag erbuder mig att hjälpa henne hem. Då brister hon ut i gråt och säger att hon inte har något hem. Hennes lägenhet brann ner för en vecka sedan. Hon låg en vecka efter med hyran så hemförsäkringen som fanns i hyran var inte betald. Hon fick inte ut ett enda öre. Hon hade suttit häktad hos polisen några nätter misstänkt för att annlagt branden själv, men jag antar att de ganska snabbt insåg att man inte bränner upp sin bostad om man inte har betalat hemförsäkringen. Av socialen hade hon fått 250 kr att köpa nya kläder för. För 250 kronor får man knappt en jacka som håller mot höstkylan. Hon fick gå till Myrorna. Jag hann inte prata med henne så länge som jag hade velat eftersom hon behövde snabba sig till härbärget innan de stängde, men jag hann inse att jag träffat en människa vars liv gått i tusen bitar. 


JULGRÖT

Magnus och jag kunde inte riktigt komma överens om gårdagens middag, så vi åkte till affären och köpte dubbelt upp. Jag la ner risgrynsgröt och äppelmos i korgen medans Magnus körde på kött och klyftpotatis.
Sitter nu vid köksbordet och laddar inför jobbet. En andra portion julgröt har åkt ner i magen och jag är fit for fight ;) Hoppas ni alla har en underbar dag.



SVETT FRÅN 120 PERSONER

Mitt uppe i gympapasset kom jag att tänka på hur hur mycket svett som har och kommer att bildas under passet. Medel Svensson svettas ungefär 5dl på en timmes medel träningspass. 120 gånger 5dl är fan ganska mycket. Närmare bestämt 600dl, vilket betyder 60 liter svett i en och samma lokal. Jag dör, hahahah.
Visste ni förresten att man svettas 2dl bara under en natt när man sover. För mig och M betyder det 4 dl svett som gnids runt i en 1,20 säng. Jag vill byta lakan och det är omedelbart.


1,2,3,4 KOM IGEN NI ORKAR FYRA TILL

Förra veckan blev det inte träning en enda dag, men idag smäller det. Halv tolv kommer jag stå redo på gympagolvet tillsmammans Åsa- trebarns mamma som har kommit iväg på lunchen, Greta- pensionär sen 15 år tillbaka men lika pigg som en tonåring, Nadja- gymnasieelev som märkt att högstadiekroppens goda dagar är förbi och Hans- 40 bast som blivit medtvingad av sin Friskis-fantast till fru. Det är en mötesplats för alla, haha, till och med för lilla mig ;) 


FAMILY ISN'T A WORD, IT'S A SENTENCE

Magnus och jag hade myskväll mitt i veckan igår. Chips, morötter, dipp, coca cola och filmen Royal Tenenbaums. Jag tänkte mig att filmen skulle vara som de flesta komedier där Ben Stiller är med. Jag tänkte mig typ Den där Mary och Så kom Polly, men det här var något helt annat. Man behövde hela tiden koncentrera sig för att hänga med och skämten speglade sig i både sorg och sjuk humor. Jag gillade den enormt. Att de lyckats trycka in flera gryma skådespelare gjorde inte saken sämre heller. Luke och Owen Wilson, Ben Stiller, Gwyneth Paltrow och Gene Hackman var några av dom. Jag vill se fler filmer av Wes Anderson.

                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


GRATTIS MIN ÄLSKADE MAMMA

Idag fyller min älskade mamma år. Hon har fått en grattiskram än så länge för hennes present får hon inte fören på söndag. Då ska vi fira båda mina bröder och mamma hemma hos henne och pappa på Tidö. Det blir alla tiders att få se alla mina gullungar till syskonbarn igen =)

NU sitter jag vid matbordet och glor på en ambitiös människa son sitter med näsan i gammla högskolaprov. Varför gav jag mig in på det här? 300 kr för lidande och ångest. Nehe nu va han klar, nu har han gått egenom halva provet medan jag suttit här och suckat. Snart är det Roast på Berns med Markoolio. Jag och markoolio är BF's. 

KYSS

 


TVÅ AV JORDENS UNDERVERK

Snart ska jag ta en promenad ner på stan för att uträtta lite småsaker. Sen får vi se om det blir ngn träning av, antagligen inte. Klockan 15.00 ska jag hämta Anton på dagis. Det blir spännande. Hoppas han är på bra humör. Det är jag. Och ute lyser strålande sol.

Anton och Freja i skåne.
Fotograf: Pelle Lannefors


MITT ANDRA HEM

Här i Västerås är jag ju såklart hemma, men det finns också ett litet ställe som heter Everett, som ligger i utkanten av Seattle, som ligger i delstaten Washington State som finns i det stora landet USA som jag också ser som mitt hem, mitt andra hem. Nästan tre och ett halv år har paserat sen jag var där sist men om allt går som plannerat så befiner jag mig på ett plan på väg dit den 14 november. Överlycklig och fylld av förväntningar.


My american family


PLUGGA LISA

Nu ska jag sätta mig vid köksbordet och plugga i en timme. Så svårt kan det inte vara. Just do it!


BURGER BRUNCH

Gud vilken skön söndag. Inga måsten. Magnus och jag har varit iväg och ätit brunch på Burger King och nu städar vi lägenheten. Hemma hos Lina igår var det jättetrevligt. Öppna och glada människor. Kl 18.15 ska jag följa med Sofia, Amanda och Hanna på monsterpasset spinn och skivstång 90 min. Hoppas vi hörs senare annars har jag dött på passet.

NATTI NATTI ALLA GOBITAR

Nu åker myskläderna av. Sängen står snällt och väntar på att få vagga lilla mig till söms. 
Till mina vänner utomlands säger jag God night och Buenas noches .
Till mina vänner i svearike säger jag Sov gott och dröm sött.



MY NEW LITTLE LOVERS

Jag har aldrig blivit så kär i ett par skor som jag blev i dessa. Dom ser kanske inte mycket ut för världen men det är dom

 



FABRICS




SÖMNIG FREDAGSKVÄLL

Nej efter jobbet var jag seg som en polkagris och ikväll har jag inte orkat göra annat än att äta och titta på The Hills och The city - nöjd :D Tog hem två byxor från jobbet idag. Ena paret 100kr och det andra 160kr - nöjd för andra gången ;D  Sitter nu och njuter till Jackson 5 - Blame it on the boggie



 

TUR ATT HYRESVÄRLDEN ÄR ELEKTRIKER

Hahaha, jag är ju bara bäst. Kom hem från träningen, skulle sätta i sladden till datorn i kontakten för att få lite musik medan jag laga mat. PANG lät det och så kom det en stor otäck blixt. All el i hela lägenheten var borta. Detta har hänt mig en gång tidigare men då hade bara en säkring gått, nu hade jag lyckats ha sönder hela jävla huvudproppen. Fick ringa hyresvärlden och snäll som han är så skrattade han bara och åkte från sitt jobb för att hjälpa mig. De va jättesnällt. Tack gud att han inte blev arg. Haha.

Nu sitter jag och äter min goda lunch i alla fall. Det blev coscos med fiskgrytra med lite matlagningsgrädde, matlagningsvin, charlottenlök, cayennpeppar och självklart fiskfiller i. Mycket lyckat faktiskt.
Idag är det en såndär underbar höstdag som man man vill suga in i kroppen. Sol och lite småkyligt men inte jättekallt. I löv it.

Snart ska jag ner på stan och shoppa loss lite. Det bli bla kläder till lördagens inflyttningsfest hos Lina och Henke. Spana in Linisen på linalilja.blogg.se

LOVE




MIDDAG


Fruktsallad med vit smält choklad till söndagsmiddag, Yamii =)




Sov gott nu alla sötkorvar. KYSS


SÖNDAG 4/10

Klockan 09.00 ringde klockan och det var dags att ta sig upp för att träna. På friskis väntade ett styrka medel pass. Jag orkar knappt med två armhävningar så passet gjorde mig spyfärdig. Musklerna kommer att kännas av imorgon. Sen blev det en mysig fika nere på stan med Jossan och Sofia och efter det gick jag till min syster för att hälsa på. Min systerson Anton har precis lärt sig säga Hej då vi ses en annan dag. Mitt hjärta smälter varje gång jag ser honom eller några av mina andra syskonbarn för den delen. Dom är superhärliga.


LÖRDAG 3/10

I lördagskväll blev det en efterlängtad myskväll efter en lång jobbdag. Klockan 20.00 slog sig jag, Magnus och Josefine ner i soffan för att titta på Slumdog Milionaire och Pojken i randig pyjamas på våran nya 42 tums. Very nice och två mycket bra filmer. De flesta har väl sett Slumdog men Pojken i randig pyjamas är lite mindre känd men jag kan absolut rekomerndera den om man känner för att se en film som väcker starka känslor. 

 
Magnus hjälper Jossan med ett sms hon fått på Franska


Filmerna var otäcka och jag kurade ner mig nära jossan i soffan


JAKTEN PÅ TV

Magnus gick upp kl sex imorse för att ta sig till Elgigantens Öppningsdag. Pratade med honom just och han hade fått tag i det han ville. En plattTV och en dvdspelare för ett riktigt bra pris. Själv fick jag ligga kvar i sängen och sussa tills klockan halv åtta när alarmet ringde. Snart ska jag iväg till jobbet och efter det blir det Taco kväll hemma hos Mamma och Pappa på Tidö.


RSS 2.0