250510 Vi leker typ Top Model ;)

2 nätter på denna månad har urartat helt. Här kommer lite bilder från en utav dom :P
Bilden under är på Tom. Han är Benjamins bästa kompis och Jackies ragg ;)






Frukost och promenad 05.20

I veckan fick jag uppleva lukten av nyfallet regn en tidig morgon i London. Den annars så stressade staden var alldeles lugn och bara några få människor syntes på gatorna. Någon ringde och väkte mig 05.20. Det var bara att klä på sig och smyga ut när alla andra låg och sov. Det blev frukost, yogurt och musli som jag saknat så, på en trottoarkant innan vi gick på en lång promenad. En morgon jag aldrig glömmer. Regn och blommor. 

 




240510 Mer flairing i Hyde Park

Folk får säga att vi haft det soft för det har vi ;)
Sol ute?? Okej klassen då åker vi till Hyde Park. Dags för mer flairing träning.....







250510 En pluggdag i parken

Inför prov så måste man plugga även fast man är bakis som fan och det gör vi bäst i parken med glass... och de som är hard core fortsätter att drika för att slippa bakfyllan. Mamma oroa dig inte, jag är inte en av dom.






220510 Kensington Roof Garden

Lördagen den 22 var vi på klubben Kensington Roof Garden. Det är tydligen Lindsey Lohans favoritställe här I London och jag kan förstå att det är populärt, dock så tyckte nog alla vi tjejer från roxy att det var lite too Posh!
Vi är vana med Roxys avslappna stil och så helt plötsligt var vi tvugna att klä upp oss och mingla med rikemansfolk ;) haha! 
Det roliga här är att folk tycket att vi klär oss Posh, men vi beter oss inte som det. Det gillar vi ;)

 

210510 Bästa jobbkvällen

Fredagen den 21 var alltså min första kväll då jag jobbade ett helt skift på Roxy. Kvällen började lugnt men framåt tio-elva satte det igång ordentligt. Till en början var det bara, jag, Helena och Mathilda som jobbade men i slutet av kvällen blev det ett sånt tryck att både Anton och Kiwi fick hoppa in och hjälpa till. Drinkar som gjordes var Mai Tai, Whiskey Sourz, June Bugs, sex on the beach med flera. 
Efter kvällens slut hade jag en så jäkla svullen hand/hanled efter alla slag mot shakern för att sära på den och boston glaset. Haha, kalla mig nybörjare! 

Men det bästa på kvällen var när Benjamin satt på en remix av Lady Gagas Bed Romance. Jag fick snabbt höra att han spelade låten för mig och gissa om jag blev rörd. Enligt Kiwi är den låten bannlyst på Roxy, så när han hörde den kollar han på Benjamin och säger
- What the fuck did she do to you!
Ja vad kan jag säga, Jag gillar Gaga! ;)


Aj!!


  
Benjamin


Bakom baren 18 - 01

Sitter i sängen och lyssnar på musik. Jennifer och Mathilda ska slinga Jackies hår. Helena och jag bloggar. Snart ska några av oss iväg och jobba. Det blir nog en sjukt kul kväll, med många misstag som det blir i början ;) men också många bra drinkar och glas efter glas av öl till alla törstiga engelsmän.
Igår var vi på Vinopolis på vinprovning. Det va mycket intressant. Jag börjar verkligen gilla vitt vin nu :)
Nu ska jag göra mig klar. Sjukt taggad, och förhoppningsvis spelar Benjamin bra musik även ikväll!! DJ Benji ;)


Fina tjejer och gulliga Chris från Californien som bodde i vårat rum några nätter.
   


Anton fyller år

I torsdags var det Antons födelsedag och vi tjejer bestämde oss för att baka en tårta till honom. Vi köpte tårtbottenmix, hallon, sylt, chokladmousse, ljus, grädde och strössel och bakade ihop en fin tårta nere i Roxys kök. När han fick tårtan sjöng vi Ja må han leva, på svenska såklart, och han blev jätterörd, hehe. Senare gick vi till Club Zoo och partade loss till riktigt bra musik.






 


På bilden näst längst ner lyfter Anton av någon anledning upp mig, vilket betyder att jag befinner mig typ flera meter upp i luften, haha.
På kortet här ovan har vi Helena, Sid och jag. Sid är världens guldklimp. Han gick Barskolan för två månader sen och alltid när man jobar med honom vill han mer än gärna lära. Han är från Indien och snackar grymt roligt :) haha!


Club Embassy

I tisdags blev vi bjudna, av ett svenskt rockband som hette My Avenue, till deras konsert på Club Embassy. Den blev en riktigt rolig kväll men bra musik och sköna musikmänniskor. Skulle följt med killarna till deras efterfest efter konserten men av någon anledning tyckte vi att en skylt längs vägen var viktigare att spana in så vi tappa bort dom, men vi är endå vänner på fejjan nu så det spelar ingen roll ;)



Bombay Sapphire

Förutom att alla tjejer har fått jordens hosta och blivit förkylda under föregående vecka så har den varit riktigt kul och händelserik. I tisdags var vi på Bombay Sapphire. Sjukt fint ställe och vi fick smaka, lukta och känna på nästan allt som finns i denna Gindryck. Efter en liten lektion i drinkar med Bombay Sapphire i så fick vi skapa våran egna Bombay Sapphire drink.
I min var det 50 ml gin, 25 ml lemonjuice, 10 ml Gomme, 10 ml Coconut syrup och hallon. Den blev jättegod! :) 





En återkommande dröm

En återkommande dröm jag har är att jag kör en bil men jag har ingen kontroll över den. Antingen går den för fort och jag jag kan inte stanna den eller så blir jag blind och kan inte se vart jag kör.
Har kollat upp det på en sida om drömtydning nu och det står såhär:

När vi känner en oro över att vi förlorat riktning i livet kan det ge upphov till att vi drömmer att vi kör en bil utan kontroll.

Är det något som jag just förlorat så är det ju en riktning i livet. Jag har alltid trott på oss och våran framtid.  
 

En vecka i London

Jag har nog aldrig träffat och pratat med så mycket nya människor på en vecka som jag gjort under min vecka här. Men det är väl inte så konstigt när man står i en bar och bor i ett rum med 22 bäddar. 
Kan ni tänka er att bo med så många okända människor, haha, jag ska aldrig bo på ett hostel igen, dessutom luktar det död råtta här, men det var tydligen vanligt på engelska hotel, enligt mamma ;) 
I tre dagar har det bott några Kanadensiska killar i vårat rum. Dom har varit jättetrevliga och i fredags tog vi ut dom till O'neil som ligger i China Town. Kvällen blev lång och efter att krogen stängt klockan 03.00 åkte vi tillbaka hem för att gå till Roxys. Där shotta vi våra egna shottblandningar tillsammans med våra lärare och kanadensarna.

En Irländsk advokat som var vän till Anton hamnade bakom baren och gjorde drinkar enligt Irländska mått. Sjukt starka!!! Han hade även en lektion med mig om hur man dricker whisky. Mycket intressant ;) Kvällen avslutades 07.30 med en liten promenad.

Igår hängde jag på Roxys största delen av kvällen. Jobbade 17.00-19.00. Lärde mig massor.
Sen satt jag med Kanadensarna tills Mathilda jobbat klart. Vi var de enda som var duktiga och stannade hemma igår medan resten var ute och röjde. Vi hade lovat våra nya vänner från kanada att göra en lista över saker att se i Sverige eftersom de skulle tillbringa 4 dagar i stockholm. Vi skrev även en liten ordlista till dom med viktiga ord och meningar att kunna, som tex Du är snygg, Jag är en köttbulle, Lämna mitt bagage ifred. 

Nu är det snart dags för jobb. Imorgon är jag ledigefter lektionen och då blir till shoppa av på Oxford street.

puss puss


Kanadakillarna



Irländska advokaten. Haha, han ser så galen ut på denna bild. Han påminner mig lite om Toker i de sju dvärgarna ;)





 


Sketch

Idag är det en sån här jobbig dag när minnen som man inte vill ska komma upp ploppar upp i huvudet hela tiden.
Jag har lyckts trycka bort jobbiga tankar i flera dagar nu, men tillslut trycks dom igenom
Nu ska jag försöka ta till nya krafter till imorgon. 
Min kväll igår var i alla fall väldigt spännande. Va på en Restaurang/ bar som hette Sketch vid Bond Street. Det var den finaste restaurang jag någonsins sett och det som gjorde det så häftigt var framförallt deras toaletter, vilket säkert låter jätte konstigt, men det är bara att kolla på bilderna så förstår ni.

  
Trapporna upp till toaletterna


De små vita äggen är badrummen. Där i finns toaletten.


Här är restaurangen :) fint va?

Anton isn't a big person, he is a small giant

Idag har det varit strålande sol och varmt i London. Vi spenderade halva dagen i en park där vi tränade flaring. Det var väldigt svårt men övning ger ju färdighet och även fast flaskorna flög åt alla höll så underhöll vi en del människor i parken. Nu sitter vi alla med blåmärken och svullnader över hela händerna. Dom där flaskorna är inte sköna att få på sig. Resten av lektionen ägnade vi åt att testa likörer. Ungefär 35 småshots blev det i magen. Tur att vi hade ätit en ordentlig lunch innan, annars vet jag inte hur jag hade mått.
Nu på kvällen har jag stått i baren en timma. Jag serverade bla en Cosmopolitan, en Long Island Ice Tea och en massa öl. Gjorde dom genom free poring. Alltså jag använde inga mått utan räknade i huvudet, bubble one two, för en shot tex. Det är lite klurigt, men Anton var imponerad över att jag klarade det så bra (det sa han i alla fall ;)
Anton är också våran lärare. Och han är så jädrans stor, men vi fick också förklarat för oss att han är ingen stor människa utan en liten jätte och för det mesta hör man inte vad han säger för han snackar på sitt egna sätt, men han är väldigt snäll.





Våra blåa shots som Anton gjorde till oss innan vi drog ut till Soho


Jo men det gick ju bra



Ska precis dra mig mot sängen men jag ville bara först lägga upp ett litet bevis på att jag har varit bakom en bar idag och jobbat.
Det var inte så mycket folk, men jag fick en del beställningar endå, mestadels öl ;)
Det kan nog bli bra det här :)

Sov så gott
Puss puss

Lisa i baren ikväll

Nu ska ni få höra. Ikväll, efter två dagar på kursen, ska vi börja stå i baren. Om två timmar kommer jag att stå där som ett stort frågetecken, men med ett stort leende på läpparna, och för det första lista ut vad engelsmännen säger i den höga musiken och för det andra lista ut hur i hela friden jag gör drinken på ett korrekt sätt. 
Min mage är en stor dubbelknut, jag berättar senare hur det gått.

Puss puss 


Barrundan


Här har vi ägaren av baren Roxy till vänster och våran lärare Kiwi till höger.


Elina och Jag


Lina och jag


Jaqline, Mathilda och Michaela


The bar is on fire



Där fick ni lite namn och bilder.
Puss puss

Alla tjejer utom två



Ja, här har vi nästan hela klassen samlade. Vi har suttit oss för att äta lite middag på Roxys innan kvällens barrunda startar. Alla som hade sex rätt eller mer på gårdagens prov blev bjudna på alcohol hela kvällen.
Jag hade över sex rätt, haha, och idag mår jag som jag förtjänar;) men London by night va fantastiskt.
Idag väntar vodkaprovning. Jag hoppas vi tar det i slutet av lektionen. Jag känner mig inte redo för en återställare riktigt än.


Då var man här

Vi är tio tjejer på kursen. Jag har träffat åtta av dom. Alla verkar jättesnälla!
Vi bor som sagt på Christophers Inn, vilket är ett riktigt ungdomsställe. Rena rama Ungdomsgården faktiskt, haha. Men det är kul =) Kl 12.00 idag har vi våran första lektion. Det ska bli intressant ;)
jag bor tillsammans med en tjej som heter Elina. Vi vaknade mitt i natten av att sex stycken till skulle komma in och sova i vårat rum. Det var både killar och tjejer och jag har ingen aning om vart de kom ifrån. Kännde inte igen språket. Att vakna i samma rum som 6 sex utländska främlingar är lite nytt för mig, men jag kunde inte göra annat än att gilla situationen :) 
Standarden är kanske en 2a av 10 är på Hostelet, men vi har fått höra att Baren Roxy, där vi kommer praktisera och ha klasserna, blir som ett andra hem. Det känns bra. Baren verkar skön och läranra är väldigt snäll och sociala.
Nu ska jag gå och plugga lite fler drinkar....

So long


En av väggarna i byggnaden:)

 
Lilla jag i Chill Out rummet

Fika hos Moster eva





Vi hade lite hej då fika hos Moster. Anton hade med sig sin gula boll :)

Valborg







Lite bilder från Valborg. Sofia hade gjort en jättemysig middag. Som jag tyvärr inte kom ihåg att ta kort på men det va toppenmysigt. Senare blev det partaj. Tack alla för en bra kväll =)

RSS 2.0