290110



Nej, nu kan jag inte sitta här och häcka framför datorn längre. Mamma och jag ska ta och äta lunch innan vi ger oss ut i det fina vädret och åker skidor =)

Kram

Tummekatt



Sitter och knapprar på datorn hemma hos mammi och pappi på Tidö. När jag bodde här så tänkte jag aldrig på hur tyst det är på denna ö. Lyssnar jag efter nu är allt knäpptyst. Nästan i alla fall. Någonstans sitter min lurviga lilla katt och mjauar efter uppmärksamhet. Han vill antagligen ut, för att i nästa sekund inse att det var för kallt och vill komma in igen. Jag är så glad att den lilla varelse finns. Kommer ihåg när jag var nio och önskade mig en kanin. Ååå, vad jag ville ha en kanin. Jag hade önskat mig en så länge, men ingen kanin fick sätta tassen innanför våran dörr. Det var tydligt. Tror att pappa var den största motståndaren, men det är jag glad för idag. Jag fick ju världens finaste Tummekatt stället =) 




270110 Aaaaaaaaa



Vad vi gör är att prova utlösaren på kameran. Bara ett vanligt testkort.
Sitter och tittar på Robinson och har just ätit ugnsrostade rotfrukter. Mycket gott!
Det såg lite mer apptitligt ut än det jag lagade igår - Blåbärspannkakor. Blåbären brände fast i pannan så att jag sen fick silla bort dom med hjälp av ett durkslag och sen fick jag grädda den gråa-blå smeten till pannkakor som såg helt mögliga ut! Haha, jag misslyckas alltid med allt som har med matlagning att göra!
Snart är det The Housewifes of New Jersey och Magnus har lovat att titta på det tillsammans mig =)

Kram


Tillbaka till Eden

Nu har jag skickat iväg 50kr till Haiti via VLT till Röda Korset. Var inne på vlt.se för att se hur mycket som kommit in genom deras insamling och det var 75 000. Det är ju jättebra. Nu håller jag tummarna för att dessa pengar kan hjälpa många.

Ska ta en promenad med Maria senare, men i detta mulna snöväder är man inte supersugen direkt. Tänkte nu lägga mig och titta på en Tv-serie på dvd som heter Tillbaka Till Eden. Fick låna den av M's mamma. Hon trodde jag skulle gilla den och det tvivlar jag inte på. Jag brukar falla för det mesta ;) (även då jag tyckte att True blood var lite seg, men det blir nog bättre). 

Kram


 

Aldrig mer havremjölk

När Magnus och jag var och handlade för någon vecka sedan så hade ICA ett väldigt  bra erbjudande på havremjölk. Typ 12st för 119kr. Aha, vilken bra deal tänkte jag eftersom jag vanligtvis handlar laktosfri mjölk som är något dyrare än vanlig. Magnus frågade om jag var säker på att jag gillade havremjölk och jag var helt säker på att det gjorde jag minsann. För säkerthets skulle köpte vi bara två för att se om jag tröttnade och fyfan nu har jag tröttnat och då har jag inte ens druckit upp en hel förpackning. Första glaset va okej men nu smakar det bara havregryn i hela jävla käften. I want cowmilk!!
För att få bort smaken i munnen mumsade jag i mig lite choklad. Det återställa balansen. Har nästan ätit upp hela den chokladask som magnus fick av jobbet på 900 gram. Hehe! Ett litet beroende jag har.
Och på tal om beroenden så är M helt galen i sin Rubiks Cube. Han sitter och tar tid på hur fort han kan lösa den just nu och svordommarna flödar, men jag måste säga att han är ganska söt där han sitter och leker med sitt puzzel. Min egna lilla 5-åring:)

Kram

Reamys




Köpte världens mysigaste t-shirt på Carlings rea. Det var mest Maria som ville att jag skulle köpa den, men jag slog till i alla fall. Hoppas ni ser va motivet är =)

Snart kommer det en till krabat

Nu är dom slut. Alla 4 böckerna från Twilight är lästa. Det känns lite tomt, men jag för väl göra som Magnus sa, läsa dom igen. Låg i två timmar nu på morgonen och läste klart de sista sidorna. Tårarna rann såklart som vattenfall ner för kinden. Haha, jag slutar aldrig förundras över hur lätt jag gråter.
Nu ska jag gå över till Jesper och Anna och vara barnvakt till Anton i ett par timmar. Jesper, som utbildar sig till musiklärare i Stockholm, behöver få lite tid att plugga och träna. Om en månad kommer det en till liten krabat till lilla familjen. Det blir spännande att se va det är för någon =)

Kram  


230110 Lördag



Frukost med Maria på Waynes. Som ni ser har Maria beställt Te och blåbärsmuffins medan jag beställde jordens största skagenmacka. Den va okej men min favvo på waynes kommer nog endå att förbli deras underbara scons. Yammi!



På kvällen fick Magnus och jag finbesök från Linköping. Söta fröken Emelie kom och hälsade på och det blev en spontan utgång som också min älskade Sofia hakade på :) Vi samlade ihop all alkohol vi kunde hitta och sen körde vi på. Spontana utgångar är oftast de bästa och denna natt blev inget undantag. Kvällen avslutades med att Emelie fick HÅNGEL, men hon kunde inte följa med honom hem, hon hade ju trots allt inte rakat... ehh... benen ;)

220110 Middag



Sitter och myser i sängen med M brevid mig. Fredagskväll. Gud va härligt.
Vi har precis ättit en nyttig och god middag. Lax med coscossallad. Yammi!
Om en stund ska vi krypa ner i soffan och titta på True Blood. Säsong 1. Någon som har sett den? Bra/dålig?



 

Fabric





Lånade hem en tröja med denna härliga stickning från jobbet. Den var dock för stor i halsen för mig, så den får lämnas tillbaka. Det blir nu någon annan lycklig person som får bära den fina i vår =)

Idag börjar jag inte fören 13.50 så jag sitter och funderar på vad jag ska hitta på nu innan plikten kallar.
Att moffa på sig massa kläder för en promenad känns lite för ansträngande och att städa lockar inte heller så jag får nog helt enkelt krypa ner i soffan under en filt och läsa lite. Vilken bra ide =)
Ikväll är det Glee och Made in Sweden, det ser jag fram emot att kika på.
Vi hörs senare.

Kram


200110




Nu har jag kommit hem från stan. Träffade Fia för lite fika och strosande i butiker. Gammla minnen blev ett stort samtalsämne och gud va man kan längta tillbaka till högstadie- och gymnasietiden. Vänner omkring sig hela tiden, bus och galenskaper i skolan och stallet där jag och Fia spenderade så mycket tid. Fina minnen <3

Kram

Skön morgon

Magnus och jag gick och la oss kl 21.00 igår. Sjukt bra. Vaknade upp hur pigga som helst, ja så pigg man kan va på morgonen i alla fall.
Körde en spamorgon i duschen med scrub, hårinpackning, rakning av benen (som jag aldrig annars orkar göra på vintern) och sen en go frukost bestående av lingongrova, havremjölk, banan och körsbärstomater. 
Nu ska jag och jossan gå och invadera Lina, som ligger i sängen och mornar sig verkar det som, och hälsa på hennes och Henkes nu familjemedlem, kissen Harley =) 

Kram


Då var det snart slut på helgen

Kom precis hem från jobbet och sitter nu med ett stort glas O'boy framför mig. Magnus jobbar. Jag gillar inte att vara ensam hemma. Det är för tyst och man har ingen att bråka med. Slängde in en Chocolate Chip Cookie i ugnen när jag insåg att det inte fanns mycket annat att äta i det det här hushållet just nu. Magnus har en Subway macka i kylen. Det skulle inte sitta helt fel med en sub nu, men orkar jag ta mig ner till stan för att köpa en macka?! eller kanske, jag få se, men jag börjar med min kaka =)

Igår var vi ute och firade Lina. Det var en jättretrevlig kväll som började på Tabasco med lite mat och vin, sen blev det lite drinkar innan vi tog oss viadre till BMB. Glömde min kamera hemma så jag kunde inte ta bilder på alla fina drinkar och människor, men jag tigger lite bilder av Lina och jossan senare ;) 

Nu ska jag kika på The city och The hills. Ja jag vet, jag är besatt =)

Kram


Nitar


Sitter och tittar på gamla avsnitt av The City medan jag väntar på att mitt M ska komma hem. Då blir det Italiensk tomatsoppa och vitlöksbröd. Jag är så hungrig så jag hoppas att det inte dröjer för länge. Magen kurrar som en kissemiss.

Kram

Nyfärgat härligt hår



         Och våga inte ens kolla på de slitna topparna ;)


Inspiration, Glädje, Sorg, Verklighet, Smärta, Lycka



Youth Novels <3


God morgon

Jag vet inte vad som hänt med våran säng men den blir bara varmare och mysigare för varje natt som går. Den senaste veckan har jag knappt kunnat tagit mig upp från det varma och mysiga lilla paradiset. Längtar tills ikväll när jag får krypa ner igen =)
Sitter vid köksbordet nu och borde ta något ordentligt att äta, men allt jag är sugen på är frukt denna morgon. Clementin nr 2 är på väg ner i magen, mmmm=)
Ha nu en jättebra dag och låt alla ni älskar veta att ni älskar dom <3 




"Det är för sent på dagen för att komma ihåg allt" - Gästspel av Magnus

Ibland är det bara tomt i huvudet. Någon ber dig tänka på ett visst sätt. Någon ber dig göra något särskilt.
Ibland är det bara tomt. Hur kommer det sig?
Tänk vilken laddad hårddisk hjärnan egentligen är, men ändå så är det enda jag kan tänka på nu, hur tomt mitt huvud känns just nu, när jag har fått förtroendet at skriva ett gästinlägg i Lisas blogg. Antagligen skulle det så nåt djupt eller jäkligt tänkvärt här. Men nu kommer jag bara på hur trött i huvudet man kan vara ibland. Det är lite som när jag var på ICA för någon månad sen. Jag glömde att ta en kasse innan jag betalade med kort och kom på det efteråt. Jag svor högt, bad om ursäkt, och frågade om hon bjöd på en kasse. Då svarade hon "Det är för sent på dagen för att komma ihåg allt..."
Summa summarum: Det är OK att vara trött ibland och inte komma ihåg allt, det är förlåtligt. / Magnus

A new

                                                          Ett av mina nyårslöften, använd ringar!


Så Länge Vi Båda Andas

Har legat och läst en stund nu på eftermiddagen och insåg att jag är genom halva sista boken. Tur att jag inte läser så fort, vill inte att boken ska ta slut.













Idag går mina tankar till befolkningen i Haiti

Bilderna på döda och skadade människor under rubriken "100 000 döda i Haiti" fick mig att bara vilja bläddra vidare i tidningen. Det hade jag nog gjort också om inte Magnus, precis innan han gick till jobbet sagt - läs artikeln om Haiti, det är en väldigt stor händelse just nu. Ja det ska jag göra, svarade jag av ren automatik, men när jag väl satte mig vid bordet känndes det faktiskt väldigt viktigt att läsa, inte bara rubriken, utan innehållet också.
Känslomänniska som jag är så rann tårarna ner för kinderna innan jag ens läst klart de tre första styckerna.
Man vet själv hur det är att förlora någon nära för även i vårt paradisland lever inte alla för evigt, men att förlora kanske hela sin familj och se sin bostad i ruiner är något som i alla fall inte jag ens kan föreställa mig.
Tanken att hjälp inte ens kan komma fram på grund av förödelserna gör mig rädd och ledsen.
Vänta nu!? Gör det mig rädd och ledsen!? Hur känns det då för alla de 10 miljonber offren som bor på Haiti och som är i akut behov av hjälp. Och hur känns det för det personer som ligger under ruinerna och väntar på tecken om hjälp eller en långsam död?! Antagligen kan jag inte föreställa mig det heller. 

Att någon gång under mitt liv jobba som volontär i ett fattigt och utsatt land är något jag är fast besluten vid.
När eller var har jag inte bestämt, men oavsett tid och plats så vet jag att det kommer att bli en upplevelse utöver det vanliga. För visst är det häftigt att jag, och du, enskila individer, kan göra en skillnad?

Kram

  

Middag ska lagas tills M kommer hem

Sitter och funderar på vad jag ska laga till middag. Allt jag kan göra utan recept är Tacos, köttbullar och spaghetti, och Pizza från ett pizzakit. Ska hämta den stora vegetariska kokboken och börja bläddra.

 

HEY YOU. YEAH, YOU. NO, NOT YOU


trosor trosor trosor trosor trosor trosor trosor trosor trosor trosor trosor

Jag hade ett nyårslöfte och det var att inte köpa några nya trosor under hela 2010. Jag har ju som många vet ett litet beroende av underkläder, främst trosor. Räknade dom för ett tag sen och kom upp i över femtio stycken här i våran lägenhet, men det är inte alla. Jag har en hel hög liggande hemma hos mamma och pappa också, så jag antar att de tillsammans nästan kommer upp i ett tre siffrigt nummer.
I alla fall så hade jag en litet "men om" när det kom till nyårslöftet. Om jag skulle hitta Björn Borg trosor som jag inte kunde motstå så fick jag köpa dom, vilket förklarar varför det ligger 3 nya BB trosor i min låda nu. MQ hade VIP öppet för några veckor sedan och sålde dom för halva priset. På tre förpackningar stod det LISA LANNEFORS med stora bokstäver. Vad skulle jag göra? Jag kunde ju inte bara lämna dom där hängande eller hur?  

- 26

Min dator har fortfarande svinkoppor och är mycket sjuk, det är därför det har varit så tomt här ett tag. Vill ju skriva på min dator där jag har alla mina bilder och sånt, men jag ska inte låta som någon bortsämd snorunge nu. Magnus dator är ju också en bra apparat.

Magnus och jag har varit i Mora och Gävle nästan hela förra veckan. I Gävle blev vi bjudna av Magnus Morfar till en konsert med Malena Ernman. En jättefin konsert som efter klassika låtar med Beethoven och andra stora kompositörer avslutades med melodifestivalenbidraget La Voix. Jättevackert.
I Mora var planen att vi skulle åka lite skidor och snowboard och det blev bokstvligt talat lite av det. I minus 16 grader trotsade vi kylan och åkte till backen i tusen lager kläder och skidglasögorna i högsta hugg, men de dagar då temperaturen steg ner mot 26 grader var vi inte så kaxiga längre utan stannade inne, vilket också går bra bara man har med sig lite pyssel. Vi hade både böcker och spel i packningen så oss gick det ingen nöd på.

Igår var jag riktigt redo för en lång dag på jobbet, trodde jag, men väl där hade jag fått fel tider och var EGENTLIGEN ledig. Jaha tänkte jag, bara att snöra på sig skorna och ta sig hem igen då, men icke. Har man en gullunge till arbetskamrat så har man. Söta Marie erbjöd sig att byta dag, vilket betydde att jag fick stanna på jobbet och tjäna lite måndagspengar.  
  

RSS 2.0